שמן קוקוס – טיפים לשימוש נכון בשמן קוקוס

Posted by: | Posted on: יולי 11, 2018

לפי סקר שנערך בארצות הברית, 72% מהנשאלים ראו בשמן קוקוס מזון בריאות. מחקר שנערך ב-2008 מצא שהוא יכול לשמש להרזיה ולירידה במשקל, בעוד רופאים מארגון הלב האמריקאי ממליצים עליו להורדת ערכי LDL ושומן בלתי רווי.

עם זאת, מובן שלא כולנו יודעים כיצד להשתמש בצורה נכונה בשמן קוקוס. בדיוק בשבילם הכנו רשימה של 3 טיפים בסיסיים והסבר בנוגע לאופן שבו השמן משפיע על הבריאות ועל הגוף:

1. הגבילו את הכמות

שמן קוקוס מיוצר מפרי הקוקוס וטמפרטורת העישון שלו היא 177 מעלות. השומן של אגוזי הקוקוס מופרד מיתר רכיבי האגוז, אך הטעם הוא לא של קוקוס אלא בעל ארומה קלושה בלבד. החומצה הלאורית שנמצאת בתוכו מחזקת את מערכת החיסון והוא מסייע לשמירה על מערכת העיכול.

שמן קוקוס מכבישה קרה נחשב למאכל בריא ולמקור טוב לשומנים חיוניים, אולם קיימת מגבלה על הכמות שמומלץ לצרוך ליום. כאן המקום לציין שבמסגרת כבישה קרה עובר הקוקוס ייבוש וטחינה לצורך הפקת השמן. לאחר מכן עובר השמן המזוכך חימום וממיסים כימיים מעורבים בתהליך הפקתו.

הטיפ העיקרי בהקשר הזה הוא לצרוך 1-3 כפיות של שמן קוקוס ביום. אפשר לשלב בין תיבול וטיגון וניתן לשלב אותו במרק. בכל הנוגע להשפעה חיצונית, הצריכה המומלצת היא מריחת שמן קוקוס להפחתת תסמיני מחלות עור וסימני אטופיק דרמטיטיס. כאן הטיפ הוא להסתפק במריחת שומן קוקוס אחת ליום בלבד, בין אם בשעות הבוקר או לפני השינה.

2. הכירו את ההרכב התזונתי

כל מרכיב תזונתי צריך להשתלב בתפריט שלכם בצורה מאוזנת. שמן קוקוס למשל מורכב בעיקר משומן רווי ולכן הוא יכול להחליף חמאה בתפריט טבעוני או נטול מוצרי חלב, אך זו גם הסיבה בגללה מומלץ להמעיט בצריכתו.

כף שמן קוקוס מכילה 116 קלוריות. עוד בהרכב התזונתי של כף שומן קוקוס ניתן למצוא 11.7 גרם שומן רווי, 0.8 גרם שומן חד בלתי רווי ו-0.2 גרם אומגה 6. אומגה 6 הוא סוג של שומן רב בלתי רווי שמיועד למי שזקוק לעלייה במשקל או תוספת קלוריות, ואותו כדאי לצרוך בליווי תזונתי של אנשי מקצוע.

מבחינת אחסון, הדרך הנכונה להשתמש בשמן קוקוס היא קודם כל לאחסן אותו בטמפרטורת החדר. כך השמן לא מתחמצן והוא יכול להישמר לתקופות ארוכות של עד שנתיים.

3. בדקו את האיכות

בבחירת שמן קוקוס מחיר עלול להפוך לעניין מתעתע. מצד אחד, כולנו יודעים שמה שזול עולה ביוקר ומי שחשובה לו הבריאות נותן עדיפות לשמן איכותי ואורגני. מנגד, מחיר גבוה לא בהכרח מעיד על איכות. את הדילמה פותרים באמצעות בדיקת סוג השמן ובעזרת רשימת המרכיבים המופיעה על גבי האריזה.

באופן עקרוני, שמן קוקוס אורגני עולה כ-40 שקל ל-300 גרם, או כ-50 שקל ל-450 גרם. ישנם שמנים זולים יותר, אך אותם כדאי לבחור רק במידה ומכירים את היצרן והמשווק. בנוסף, לא חייבים לקנות את האריזה הגדולה וניתן להתנסות בשימוש בשמן קוקוס במכלים קטנים. אריזה של 350 מ"ל תספיק להיכרות עם סגולות השמן ובעתיד אפשר יהיה לעבור לאריזת 1 ליטר.

בשמן קוקוס של חברת אלמנדוס האיכות היא המרכיב העיקרי. מאז הוקמה בשנת 2001, מייבאת ומשווקת אלמנדוס חומרי גלם לתעשיית הקונדיטוריה, האפייה והמזון. למזלם של חובבי הבריאות, באתר האינטרנט של אלמנדוס מגוון פתרונות קולינריים ואפשרות להזמנת שמן קוקוס משובח. דרך האתר ניתן להשיג שמן קוקוס אורגני, לחסוך בהוצאות ולגוון את התפריט היומי.





Comments are Closed

דילוג לתוכן