שיפודי עוף וירקות במרינדת דבש
שיפודי עוף וירקות במרינדת דבש – כי עם טעם שכזה לא מתווכחים
המצרכים:
30 מ"ל שמן בישול
40 מ"ל דבש
40 מ"ל רוטב סויה
0.3 פלפל שחור
4 חזה עוף פרוס,חתוכים לקוביות של 4 ס"מ
1 שן שום
2 בצלים קטנים, חתוכים לריבועים של 2 ס"מ.
1 פלפל אדום
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה, לערבב ביחד את השמן, הדבש, רוטב סויה והפלפל. לפני הכנסת העוף ושאר הרכיבים, יש להוציא כמות קטנה מהתערובת שהתקבלה לצורך שימוש בזמן הבישול עצמו. להכניס את העוף, את השום, את הבצל והפלפל האדום ולהשאיר אותם לצורך השרייה לפחות שעתיים (ככל שמשך ההשרייה ארוך יותר כך עדיף).
- להכין את הגריל לחום גבוה.
- להוציא את הרכיבים מתוך המרינדה ולהרכיבם על השיפודים.
- יש לשמן במעט את הגריל, ולהניח את השיפודים עליו. יש לבשל במשך 12-15 דקות עד שהעוף מתייבש. מדי פעם יש להבריש את העוף עם התערובת שהוצאנו בסעיף 1.