פסטה – הכירו את סוגי הפסטות השונות ואיזה רוטב מתאים לכל אחת מהן
Posted by: admin | Posted on: פברואר 13, 2023פסטה – אחד המאכלים הפופולריים ביותר בכל בית בעולם וגם במסעדות, החל ממסעדות פועלים פשוטות ועד למסעדות יוקרה. אם גם אתם מתבלבלים בין הסוגים השונים של הפסטות זה הזמן להכיר את הסוגים העיקריים, המאפיינים שלהם ואיזה רוטב יתאים לכל אחד.
ספגטי
אחת מצורות הפסטה המוכרות והאהובות ביותר. ספגטי היא פסטה ארוכה, דקה וגלילית המוגשת בדרך כלל עם רטבים על בסיס עגבניות, רטבים עם בשר כמו בולונז או רטבים על בסיס שמן.
לינגוויני
סוג של פסטה שדומה לספגטי אבל שטוח יותר ורחב יותר. מומלץ להגיש עם רטבים קלים כמו רטבים על בסיס יין לבן וחמאה, שמן זית ושום, או רוטב על בסיס לימון או פסטו.
פטוצ׳יני
זוהי פסטה שטוחה דמוית סרט שהיא קצת יותר מלינגוויני. מתאימה במיוחד עם רטבים קרמיים כמו רוטב אלפרדו או כתוספת לצד מנות בשר וירקות.
פנה
פסטה קצרה בצורת צינור שיש לה קצוות אלכסוניים. מושלמת לסלטי פסטה, תבשילים או תבשילים אפויים. סוג שילדים בדרך כלל מאד אוהבים.
ריגטוני
זוהי פסטה גדולה בצורת צינור שרחבה יותר מהפנה. נראה אותה לעתים קרובות עם רטבי בשר עשירים או במנות פסטה אפויות.
לזניה
זוהי פסטה רחבה ושטוחה שמורכבת בשכבות מילויים כגון גבינה, בשר וירקות ומכינים איתה את המאפה שנקרא לזניה.
רביולי
פסטה ממולאת שבדרך כלל עשויה מחתיכה מרובעת או עגולה של בצק פסטה שממולאת בגבינה, בשר או ירקות.
ניוקי
פסטה קטנה, רכה, דמוית כופתאות, אשר עשויה לרוב מתפוחי אדמה, קמח וביצים. זה מוגש בדרך כלל עם רוטב עגבניות, פסטו או רוטב חמאה חומה.
פרפלה (פפיון)
פסטה בצורת פפיון המשמשת לרוב בסלטי פסטה או במנות עם רטבים קלילים על בסיס שמנת.
Comments are Closed