עוגת גבינה עם דבש
Posted by: admin | Posted on: יוני 30, 2013לעוגות גבינה יש סוד אחד קטן, אך משמעותי. לא משנה איזה סוג או סגנון של עוגה היא תמיד תהיה טעימה. מאד. קיימים מגוון מתכונים לעוגות גבינה שקרנן עולה בעיקר בחג השבועות. הן קלות להכנה, מהירות להכנה, קשה מאד לפספס איתן והן תמיד יוצאות מוצלחות במיוחד. הכנה של עוגת גבינה לא מצריכה שימוש במצרכים שונים זאת משום שהמרכיב המרכזי בה היא גבינה, הכנה ואפייה של עוגת גבינה לא תארך יותר משעה בדרך כלל לכל התהליך והכל מאד פשוט ליישום.
בין אם זו עוגת גבינה אפויה או עוגת גבינה מוקצפת, עוגת גבינה עם פירות או עוגת גבינה עם ביסקוויטים- הן קולעות לטעם של כולם והן קינוח נהדר לכל ארוחה.
מתכונים מנצחים
קיימים מגוון מתכונים לעוגות גבינה, בדרך כלל ההכנה שלהן תהיה מהירה כך שגם מי שלא אופה להנאתו או בקיא ברזי הקונדיטוריה יוכל להכין בכמה שלבים בסיסים עוגת גבינה נהדרת. אחת מהעוגות היותר מפנקות היא עוגת גבינה עם דבש שיכולה להיות מנה מרכזית בשולחן הקינוחים של ראש השנה או שבועות ויכולה ללוות כל ארוחה בכל מועד אחר.
בשביל להכין עוגת גבינה עם דבש כל שעליכם להצטייד בו הוא תבנית אפייה, חבילת חמאה (או מרגרינה למעדיפים), בייצים, קמח תופח, סוכר ודבש, גבינה, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה ואבקת פודינג.
עבור הכנת הבצק לעוגה יש להשתמש במאה וחמישים גרם גבינה, חלמון הביצה בלבד, שתי כוסות קמח, רבע כוס סוכר וכפית אחת של דבש. למילית יש להכין קילוגרם של גבינה לבנה, גביע שמנת, חמוצה, כף של קמח ושקית של אבקת פודינג, שלושת רבעי כוס סוכר, שתי כפות גדולות של דבש וביצה. בסופו של התהליך יש גם ציפוי לעוגה שעבורו נשתמש בשמנת מתוקה, אבקת פודינג, דבש, סוכר וגבינה.
להכין את הבצק ולהוסיף לו מעט יוגורט או שמנת אם הוא יוצא פירורי. לשטח אותו על התבנית בשכבה שאינה עבה. לאחר שהתבנית עם הבצק מוכנה עוברים להכנת המלית של הגבינה. אפשר להשתמש באותה הקערה שבה הכנתם את הבצק מבלי לשטוף אותה. אל הקערה יש לשפוך את כל המצרכים שמיועדים למילית ולערבב אותם יחד בעזרת כף. לאחר הערבוב שופכים את המילית על שכבת הבצק ולהכניס לתנור שחומם מראש. את העוגה אופים במשך חצי שעה בחום של 175 מעלות. במידה והגבינה לא התייצבה יש לכסות את התבנית בנייר כסף ולהמשיך לאפות פרק זמן של עשר דקות נוספות.
להשלמת העוגה מומלץ להוסיף לה ציפוי דבש שיוכן מגביע שמנת מתוקה, חצי שקית פודינג וניל, שלוש כפות סוכר וחצי גביע של גבינה לבנה עם שתי כפות דבש. הכל ביחד הולך אל המיקסר ולמזוג על העוגה שסיימה את תהליך האפייה. אתם מוזמנים לקשט את העוגה איך שבא לכם ולאחר הסיום להכניס אותה למקרר.
Comments are Closed