עוף בדבש
המצרכים יספיקו ל 4 חתיכות חזה עוף, או 4 פרגיות שלמות.
המצרכים:
4 חתיכות עוף, חזה או פרגית.
3 כפות שמן.
2 שיני שום כתושים
3 כוסות מים חמים
כפית מרק עוף
3 כפות גדולות דבש
כף קמח
כמה טיפות סויה – לפי הטעם (אפשר בלי).
אופן ההכנה :
מחממים את הסיר ושמים את השמן עם השום עד שצבעו יזהיב (להיזהר לא לשרוף, זה לא ייקח הרבה זמן), מוסיפים את חתיכות העוף עד שהצבע שלהן מבחוץ מזהיב, מוסיפים אליהם את המים ומרק העוף עד שהעוף יתבשל ויהיה מוכן לאכילה. מוציאים את חתיכות העוף מהמרק שהתבשל ושמים בצלחת בצד.
הכנת רוטב הדבש:
מוסיפי את כף הקמח, הסויה (למי שרוצה) והדבש למרק שנשאר, מערבבים טוב מאד וזולגים את הרוטב שנוצר מעל חתיכות העוף.
אפשר להכניס כמה דקות לתנור – אך זה מקשה את הרוטב.
בצד אפשר להוסיף פרוסות של תפוחי אדמה אפויות בתנור עם סומק, קצת שמן ומלח.
מנה מיוחדת, יפה ומאד טעימה.
בתאבון.