לחם דלעת עם דבש
לחם דלעת עם דבש
מצרכים :
3 כוסות גדולות של דלעת החתוכים לקוביות קטנות.
2 כפיות שמרים
כף גדולה של דבש
4 כוסות קמח
2 כפיות מלח
חלמון מביצה אחת
1 כף גדולה של חלב
אופן ההכנה :
מרתיחים מים בסיר קטנה ומוסיפים את קוביות הדלעת לכמה דקות עד שיהפכו לרכות שאפשר לרסק בקלות- לוקח בין 10 עד 15 דקות.
מוציאים את קוביות הדלעת ומסננים אותם מהנוזלים – חשוב לשמור את הנוזלים של הדלעת לבצק.
לרסק את הדלעת היטב עד שייווצר מרקם חלק שמשאירים בצד עד שיתקרר.
ממיסים את השמרים עם רבע כוס ממי הדלעת ומוסיפים את הדבש לתמיסה.
מוסיפים את הקמח והמלח ביחד בתוך קערה גדולה , עושים חור קטנה באמצע ומוסיפים את השמרים עם הדבש והדלעת המרוסקת, לשים ביחד עד שמתקבל בצק רך – אם היה קשה אפשר להוסיף קצת ממי הדלעת.
משאירים את הבצק בצד עד שמכפיל את נפחו או למשך שעה וחצי, אחר כך מוציאים את הבצק ולשים אותו שוב על משטח מקומח במשך כמה דקות ומשאירים שוב ל 40-50 דקות .
חותכים את הבצק לשני חצאים וכל חצי מכניסים לתבנתית אפיה של אינגליש קייק (מלבנית ארוכה).
מחממים את התנור ל 180 מעלות
מקציפים את החלמון עם כף החלב ומברישים את הבצק בתוך התבנית, אפשר לפזר מעל גרעיני דלעת לא קלויים.
שמים בתנור במשך 40-45 דקות – או עד שיזהיב וקיסם השיניים ייצא ריק.
לא לחתוך ישירות אחרי שמוציאים מהתנור- חשוב להשאיר ולחכות עד שהלחם יתקרר, לחתוך ולהגיש.
בתיאבון