כללי בטיחות לילדים במטבח

Posted by: | Posted on: נובמבר 5, 2014

 

פעילות בישול משותפת עם הילדים טומנת בחובה הנאה רבה, אך גם עלולה להיות לעיתים מסוכנת. יש לשמור על כללי זהירות בסיסיים על מנת להרחיק את הילדים ממקור הסכנה.

יש לבחור פעילויות בישול המותאמות ספציפית לגיל הילד. לדוגמא, אם מבשלים עם תנור חם, או משתמשים בסכין חדה, עלינו לשמור על זהירות רבה ואף להימנע מפעילות שהיא לא מותאמת לגיל הילד.

החשיבות בלבישת סינר היא גם מניעת לכלוך, אך היא גם נועדה להגן מפני אש. שרוולים או בגדים רפויים עלולים להיתפס באש או במיקסר ומכונות דומות.

שמירה על ניקיון המטבח חשובה מאוד למניעה של חיידקים. יש להקפיד לשטוף את הידיים היטב עם סבון לפני תחילת הבישול. גם משטחי עבודה כמו קרש חיתוך או השיש עצמו חייבים להיות נקיים למניעה של חיידקים.

רצוי שהילד תמיד יבשל עם מבוגר, ואף פעם לא לבד. כך הוא יכול לקבל רשות לפעולות שונות, תוך הקפדה על כללי הזהירות. העוזר הבוגר של השף או השפית הצעירים צריך תמיד להשגיח מקרוב על פעולת הבישול של הילד.

השימוש בכפפות הכרחי כאשר נוגעים בסירים או מחבתות חמים. גם השימוש בגז ובכיריים חייב להתבצע במשנה זהירות, ורצוי מאד לתת למבוגרים לטפל בהדלקת הכיריים והגז.

יש לאחסן גפרורים או חפצים חדים במקום נעול, והרחק מהישג ידם של ילדים. רצוי גם להתקין מחסום ליד הכיריים מהצד הקדמי, על מנת למנוע מצב של התהפכות סיר או נפילה חלילה. רצוי תמיד להפנות את ידית הסיר או המחבת כלפי פנימה ולא החוצה.

ניתן לבחור את אחד הארונות הנמוכים במטבח לשימוש הילדים, ובארונות הגבוהים לשמור את הכלים שלא מיועדים לשימושם.

לסיכום חווית הבישול: צריכה להיות נוחה ונעימה, אך עם זאת חייבים להקפיד על כללי הזהירות כדי להימנע מסכנות הבישול. בתיאבון !





Comments are Closed

דילוג לתוכן